PASTA ARRÒS PATATES I GRANS

RISOTTO DE BOLETS I CARXOFES

de novembre 19, 2014 Clara Amblesmansalamassa 6 Comments

Fa temps que a casa ens hem aficionat als risottos, però encara no n'havia publicat cap al blog.
Penso que serà el primer de molts....Bon profit!!!

Ingredients (2 persones):
-2 gots arròs arbori
-1 ceba tendra
-5 carxofes
-200grs xampinyons
-200grs gírgoles
-1L brou de verdures
-1/2 got vi blanc
-Sal
-Pebre
-Formatge Parmesà

Primer de tot tallem la ceba ben petita i la coem a la cassola amb oli d'oliva i el foc baixet.
Netejem bé les carxofes i ens quedem amb el cor, que tallarem per la meitat. L'afegim a la cassola juntament amb la ceba, quan aquesta estigui gairebé feta.
Netejarem i tallarem també els bolets i els incorporarem a la cassola amb la verdura. Salpebrem i deixem coure uns 5 minuts tot plegat a foc mig i llavors ja podem incorporar l'arròs i el vi blanc.
Donem unes quantes voltes a l'arròs fins que redueixi una mica el vi.
Mentrestant haurem escalfat el brou.
Un cop hagi reduit el vi i l'arròs hagi agafat un punt de transparència podem anar afegint el brou. Ho farem de cullerot en cullerot i remenant sense parar.
Quan no quedi caldo, afegim un altre cullerot, i així fins que l'arròs sigui cuit (uns 20').
Quan ho tinguem gairebé a punt afegim una mica de parmesà ratllat i remenem bé fins que quedi tot ben lligat.


Potser també t'interessa...

6 comentaris:

  1. Aqui encara no hi ha carxofes, en quan apareguin te'l copio! Un petó maca!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  2. Maravilloso plato guau!! que delicia, me lo apunto con tu permiso!!

    Besotes!
    http://bakelosophy.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. Muchas felicidades por el blog, tiene todo muy buena pinta! este en concreto me lo apunto para este finde :)

    ResponElimina