PANS I PASTISSOS SALATS

BAGUETE RÚSTICA

de febrer 27, 2014 Clara Amblesmansalamassa 2 Comments

Aquesta recepta l'he tret del llibre "El libro del pan, d'Eric Treuille i Ursula Ferrigno". No és la primera que faig d'aquest llibre, ni serà la última.
La recepta és de baguete, però a mi m'ha semblat més un pà d'estil rústic.
Aprofito per participar a Memòries d'una Cuinera amb aquesta recepta.

 

Ingredients (2 barres):
-2 cullerades i mitja de llevat sec
-375 ml aigua
-500grs farina força
-1 culleradeta de sal

Barrejem el llevat al 300ml d'aigua tèbia i deixem reposar 5 minuts. Mesclem bé perquè es dissolgui el llevat.
En un bol gran barrejem la farina amb la sal i fem un forat al mig on abocarem l'aigua amb el llevat.
Amb una cullera de fusta, fem caure farina dels costats i la barrejem amb l'aigua per formar una pasta tova. Tapem el bol amb un drap i deiexem reposar 20' fins que es formi una espuma i fermenti.
Mesclem tots els ingredients del bol, juntament amb l'aigua restant fins a formar una massa tova i enganxifosa.
Volquem la massa sobre una superfície enfarinada i amassem durant uns 10', fins que quedi tova, homogènia i flexible.
Posem la massa en un recipient nèt i deixem fermentar uns 30', fins que la massa dupliqui el seu volum. Desinflem la massa i deixem fermentar uns 45'. Tornem a desinflar la massa i deixem fermentar altre cop uns 45'.
Dividim la massa en dos trossos iguals i fomem les barres. Fiquem a la safat de forn, prèviament enfarinada i tapem amb un drap. Deixem fermentar fins que dobli el seu volum i llavors fem uns talls en diagonal a les barres.
Fornejar en el forn, prèviament preescalfat, durant uns 20-25' a 240º.

Potser també t'interessa...

2 comentaris:

  1. A mi les coses de vegades també em queden rústiques i estan igual de bones.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  2. ideal per fer entrepants!!!! moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina