BRIOIXERIA I MASSES

PÀ AMB PRUNES I XOCOLATA

de gener 28, 2013 Clara Amblesmansalamassa 0 Comments

Aquesta recepta l'he tret del llibre "El libro del pan" d'Eric Treuille i Ursula Ferrigno i la pinta que té és equivalent a lo bo que està!

Ingredients:
-500grs farina de força
-2 culleradetes de llevat sec instantàni
-350ml aigua tèbia
-1 culleradeta i mitja de sal
-30gr mantega fosa sense sal
-200grs prunes seques sense os
-200grs xocolata negra
-1 ou batut

Fiquem el llevat en una tassa amb 100ml d'aigua i ho deixem reposar 5'. Remenem perquè es disolgui bé.
Barrejem la farina amb la sal en un bol, fem un forat al mig, en forma de volcà i  hi tirem l'aigua i el llevat .
Amassem bé tota la barreja i li afegim la resta de l'aigua, segons el que admeti la massa, fins que tinguem una massa tova i enganxifosa.
Volquem sobre una superfície enfarinada i amassem durant uns 10', fins que la massa quedi homogènia i elàstica.
Posem la massa en un recipient net i ho tapem amb un drap de cuina. Deixem fermentar 1 hora més o menys, fins que la massa dobli el seu tamany. Pintem amb mantega un motlle d'1 kg.
Desinflem la massa i deixem reposar 10' més. Afegim les prunes, prèviament tallades a trossos grans, la xocolata (també trossejada), la mantega i l'ou batut.
Donem forma a la massa i la fiquem al motlle. Tapem amb un drap i deixem fermentar uns 30', fins que la massa augmenti uns 2'5cm per sobre del motlle.
Ho fiquem al forn, prèviament preescalfat uns 45', fins que el pà estigui lleugerament torrat.
Desmotllar i refredar sobre una reixeta metàl.lica.

Potser també t'interessa...

0 comentarios: