PANS I PASTISSOS SALATS

PÀ DE CERVESA, ESPELTA I NOUS

de novembre 02, 2017 Amblesmansalamassa 12 Comments

No hi ha res millor que la oloreta del pà acabat de fer, veritat? Aquesta recepta fa temps que espera el seu torn, i ara és una bona época per animar-se ja a encendre el forn.
La cervesa li dóna un aroma ben especial, a casa nostra ens ha encantat.


Ingredients (2 pans de 500grs):
-700grs Farina Força Blat
-300grs Farina Espelta Integral
-30 grs Llevat fresc
-660ml Cervesa
-1 1/2 Cdta Sal
-Nous
1h 220º

Posem les farines i la sal en un recipient. Diluïm el llevat amb la cervesa, ho afegim a la mescla anterior i començem a treballar la massa amb les mans. Quan la farina hagi agafat tot  el líquid, posem la massa a sobre una superfície una mica enfarinada i amassarem, intercalant periodes de treball i repós. Amassarem uns 5' i deixarem reposar 10', així 3 o 4 vegades. Fins que la massa sigui llisa, elàstica i menys enganxifosa. Quan la massa ja estigui gairebé a punt hi podem mesclar un grapat de nous, al gust.
Donem forma de bola a la massa i la tapem amb un grap. Deixarem reposar en un lloc càlid fins que dobli el seu volum.
Dividim la massa en dos, la treballem una mica i li donem forma de bola a les dues porcions que hem fet. Tornem a tapar amb un drap i tornem a deixar reposar en un lloc càlid fins que gairebé hagi doblat el seu volum altre cop.
Amb un ganivet ben afilat fem uns talls a la massa i coem al forn, prèviament preescalfat, durant 45'/1h a 220º. Per crear vapor al forn podem posar una flanera amb aigua a dins.
Un cop cuit deixar refredar i a gaudir-ho!





Potser també t'interessa...

12 comentaris:

  1. Me ha encantado este pan!!que maravilla, una rebanada con un buen jamón, a mi pocas cosas más me hacen falta para ser feliz en la vida jeje, tiene que estar delicioso y con un aroma maravilloso, tomo nota pan con cerveza nunca hice y tengo que probarlo....Bess

    ResponElimina
  2. Sóc una fan incondicional del pa! Fan incondicional de l'espelta i fan incondicional dels pans que porten cervesa: queden genials!! Vaja que el compro! Ja! Les nous només li acaben de donar l'excel·lent! :D
    Bon dilluns Clara!

    ResponElimina
  3. On estigui un bon pa casolà....no n'acostumo a fer perquè me'l menjo massa ràpid, però he de confesar que m'agradaria fer-ne. A veure si m'animo amb aquest teu! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clar...sembla molt engorrós, però no ho és. Només és tenir una mica de paciència :)

      Elimina
  4. Olot! Quin pa! Quina pinta!!! T'agafo la recepta!!!petons

    ResponElimina
  5. Fer pa a casa és dels més grans plaers que hi ha! A mi m'agrada molt! Aquest pa t'ha quedat impressionant....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'agrada molt, ho trobo ben distret i sobretot ben gratificant, qun arriba l'hora de menjar-s'ho!

      Elimina
  6. És una de les meves assignatures pendents, perquè m'agrada molt el pa i més fet a casa, però no gaire amassar-lo. Però amb aquesta pinta que no s'animaria a empastifar-se de farina??? Petonets!

    ResponElimina