BESCUITS I MAGDALENES

BUNDT CAKE MINI DE TOFFEE SALAT

de novembre 24, 2015 Amblesmansalamassa 6 Comments

Al veure aquesta recepta al blog Corazón de caramelo va ser com un amor a primera vista, i fins que no l'he feta no m'he quedat tranquila. Malauradament, els meus pensaments éren certs i aquest bundtcake és pecat mortal...Aneu amb compte que és addictiu! Quan començes no pots parar...té una textura delicada, suau i la salsa de toffee salat li dóna un toc molt especial. Sense dubte no trigaré en repetir-ho...



 
Ingredients (3 mini bundtcakes + 12 madeleines):
-4 Ous
-380grs Farina amb Llevat
-180grs de Mantega amb sal 
-200grs Sucre Morè
-1 cdta Bicarbonat
-2 cdtes Essència vainilla
-250grs Buttermilk (250llet+2cdtes suc llimona)
-500grs Toffee: 320grs sucre+120grs mantega amb sal+230ml nata

Començarem fent el toffee, ja que com el farem servir pel bescuit, necessitarem  que es refredi mentre preparem la resta d'elaboracions.
Posarem el sucre en una cassola i ho escalfarem fins a tenir un caramel de color fosc. Retirem del foc i afegim la mantega tota de cop. Remenem bé i quan la mantega estigui fosa i ben integrada, incorporem la nata i seguim removent perquè quedi tot ben lligat i sense grumolls.
Al afegir la mantega ho haurem de fer amb cura, ja que el caramel esta molt calent i ens podria esquitxar i cremar.
El següent pas és preparar el buttermilk; mesclant la llet amb el suc de llimona i remenant bé. Ho deixarem reposar uns 10' fins que sembli que s'hagi tallat. 
Per preparar el bundt cake, batim els ous amb la mantega, fins que augmenti una mica el volum i estigui cremosa. Afegim el toffee (que ja s'haurà refredat) i batim perquè quedi tot ben integrat.
Incorporem els ous, un a un i també la vainilla.
Aboquem la meitat del buttermilk a la mescla, i la meitat de la farina. Continuem amb l'altra meitat del buttermilk i la farina que ens queda, a més a més del bicarbonat.
Batim la mescla lo just perquè quedi tot ben lligat i omplim els motlles, que prèviamen haurem engrassat amb una mica de mantega.
Els mini Bundt Cakes han trigat uns 40' a 180º en fer-se, i les madeleines 10-12'.
Un cop fet, traiem del forn i esperem uns 10' abans de desmotllar amb cura. Deixem refredar totalment i després aboquem la salsa per sobre.
Jo he optat per uns flocs de xocolata blanca per decorar, però podeu posar-hi el que més uns agradi.
Surt força quantitat, així que podeu fer servir un motlle gran o reduir una mica les quantitats. Les madeleines han volat, així que no m'ha donat temps a fer una foto....

Potser també t'interessa...

6 comentaris:

  1. Quina salivera!! mirar això abans d'esmorzar si que és un pecat... hauré de buscar toffee i copiar-te ;). Un petó!

    ResponElimina
  2. Quin escàndol de recepta!! El toffee és d'aquelles coses que millor no tastar que després et tornes addicta....ha, ha.!! Un petonet!

    ResponElimina
  3. Muchas gracias chicas por confiar en mi receta y muchas gracias por compartirla, sois puro amor del bueno :) Os ha quedado de escándalo el Bundt Cake y desde luego, doy fe de que es pecado mortal de verdad. Que paseis unas muy felices fiestas, un besazo!

    ResponElimina