PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS
Boníssims, van desaparèixer en un tres i no res!
BRUNYOLS DE L'EMPORDÀ
I no podia faltar aquesta recepta en la època en que ens trobem. Tot passejant per Barcelona no es paren de veure bunyols per totes les fleques i pastisseries; sembla que et diguin des de l'aparador: menja'm, menja'm....Així que a part de menjar-me uns quants de comprats, aquest any n'hem fet a casa.Boníssims, van desaparèixer en un tres i no res!
Ingredients (30-35 unitats):
-320grs Farina de força
-100dl Llet
-18grs Llevat fresc
50grs Sucre
-35grs Mantega
-2 ous
-Anís dolç
-Sucre per espolvorejar
Començarem fent la massa mare, diluint el llevat en la llet tèbia. Hi barrejem 100grams de farina i ho deixem reposar uns 30'.
Incorporar la resta d'ingredients a la pasta anterior, excepte l'anís i mesclar-ho tot bé. Tapar-ho amb un drap i deixar-ho reposar mínim dues hores al lloc més càlid de la casa. Queda una massa espessa i una mica enganxifosa.
Fer boletes amb la massa, amb un forat al mig. Les he fet força planes ja que després s'infla bastant la massa. Ens podem untar les mans amb una mica d'oli per poder treballar la massa fàcilment i que no se'ns enganxi molt a les mans.
Fregir en abundant oli de girasol, volta i volta, fins que els brunyols estiguin ben torradets per fora.
Al retirar-los de l'oli passar-los immediatament a un colador o reixeta, mullar-los amb un raig d'anís i arrebossar-los amb sucre.
Son els millors del mon mundial! T'han quedat la mar de xulos i segur que ben bons! Petonets
ResponEliminaBoníssims!!
ResponEliminaSón una delícia! I el toc de l'anís, no pararia de mejar-ne!! Un petonet!
ResponEliminaSi...i el que queda!!!
EliminaFa uns dies els vaig fer i volen, eh?? com agraden a tothom!! bona setmana!
ResponEliminaNi que ho diguis!! A casa van desaparèixer en un tres i no res!
Elimina