PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS
La boquilla que tenia d'estrella és molt petita així que jo he fet "mini xurros", però estan igual de bons...
XURROS. Reto Tía Alia
Aquest mes, el repte de Tia Alia segueix el seu viatge habitual. És el torn del blog Las recetas de Marichu y las mías, i ens ha proposat fer Bollitos extremeños o Xurros. Jo sóc molt de dolç, no és cap secret, així que m'he tirat de cap amb els xurros. En faig molt sovint, però d'una manera molt diferent, així que he volgut seguir aquesta recepta que és més tradicional.La boquilla que tenia d'estrella és molt petita així que jo he fet "mini xurros", però estan igual de bons...
Ingredients (2-3 persones):
-1 got de farina ben ple
-1 got i 1/2 d'aigua
-1/4 de culleradeta de llevat Royal
-1 culleradeta de sal
-Oli d'oliva suau
-Sucre
Posem l'aigua a bullir en un cassó, juntament amb la sal. Quan bulli retirem del foc i afegim tota la farina i el llevat de cop.
Remenem bé amb una espàtula de fusta fins que la massa es desenganxi de les parets del cassó.
Omplim una màniga pastissera amb una boquilla d'estrella amb la massa i fem els xurros. Primer els hi donem forma a sobre una taula de fusta i seguidament els fregim en abundant oli ben calent fins que estiguin ben torrats. És més convenient fer servir una xurrera, ja que si la massa no surt ben premsada i té aire, al fregir els xurros aquests exploten i et deixen la cuina ben arreglada. Però si no en tenim, doncs ho fem amb una màniga pastissera, com he fet jo, apretant la massa tot el possible per eliminar el màxim d'aire al seu interior.
Escòrrer en paper de cuina i espolvorejar amb sucre quan encara estiguin calents.
Acompanyar d'una bona tassa de xocolata i ja teniu un esmorzar per agafar forces per la resta del dia!
Que ricos,gracias al reto yo saqué la churrera que tenia guardada desde hace mucho tiempo.besinos
ResponEliminaMe hubiera venido bien tener una..pero al final me apañé con la manga pastelera.Un saludo!
Eliminame encantan tus churritos, enhorabuena y besitos
ResponEliminaUna pinta deliciosa, qué ricos, y te salieron genial con la manga...
ResponEliminaJiji, lo mío me ha costado, pero quitando algún contratiempo con la masa ha ido todo fenomenal!
EliminaUff quina gana m'has fet venir! Jo també hauré de rescatar la xurrera! Però és que quan t'animes a fer-los és un no parar...!! Un petó!
ResponEliminaSi, pecat mortal!!
EliminaUnas fotos muy chulas, perdóname, no entiendo tu receta. Lo siento. Un muac.
ResponEliminaGracias! En la parte superior (a la derecha ) tienes el traductor. Un saludo!
EliminaUnas fotos muy chulas, perdóname, no entiendo tu receta. Lo siento. Un muac.
ResponElimina