PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS

TORRONS VARIATS DE XOCOLATA

de gener 14, 2015 Amblesmansalamassa 2 Comments

Acaben de passar les festes de Nadal, i després de uns dies més moguts de lo normal, he pogut dedicar una estona a ordenar i preparar les receptes que he fet aquests dies.
L'any passat ja vaig fer alguns torrons, però aquest any m'he liat la manta al cap i n'he fet de molts tipus. De xocolata blanca, negra, amb llet, amb fruits secs, amb fruites, peta-zetas, de trufa...en fi, fins on ha arribat la meva imaginació!
A més a més he trobat uns motlles la mar d'apanyats a Cookieteca, que m'han anat de fàbula. De totes maneres, en aquest enllaç podeu veure com em vaig fabricar uns motlles casolans l'any passat.
En aquesta ocasió he optat per la varietat i la sencillesa. He fet diferents torrons però la base és molt semblant, i no he atemperat la xocolata. Si ho voleu fer, en l'enllaç anterior podeu veure l'explicació, del torró que faig fer l'any passat. La veritat és que els torrons queden més bonics i brillants, però l'elaboració ja és una mica més entretinguda i es necessiten alguns estris més.
També m'he animat amb el chocotransfer. No ho havia fet servir mai, però em cridava l'atenció, i el resultat és molt xulo i més fàcil impossible.
Ja no hi ha excusa per fer els vostres propis turrons, i la gent quedarà ben sorpresa i encantada. Us animo per l'any que ve!
Jo inclús n'he fet sense lactosa, per la meva germana, però no li vaig fer foto, així que ja el repetiré l'any que ve per ensenyar-vos-el.
No m'enrotllo més i anem amb les receptes que és el que interessa...


Ingredients:
Torró de xocolata blanca i gerds
-400grs xocolata blanca i maduixa del Lidl
-50grs xocolata blanca
-60grs mantega de cacao
-15grs mantega
-50grs Crispy Gerds
Torró de xocolata negra i fruits secs
-250grs xocolata negra
-60grs mantega cacao
-3 rodanxes de taronja confitada
-50grs pistatxos pelats
-50grs nabius deshidratades
Torró de xocolata blanca i arrós inflat
-250 grs de xocolata blanca
-50grs mantega de cacao
-60grs d'arrós inflat de xocolata
Torró de xocolata i peta-zetas
-250grs xocolata negra
-100grs xocolata amb llet
-50grs mantega de cacao
-50grs peta- zetas
-1 làmina de chocotransfer

Començarem fent el torró de xocolata blanca i gerds. Trossejem la xocolata i la fiquem en un bol amb la mantega de cacao i la mantega. Escalfem al microones un minut i remenem amb una espátula, fins que estigui la xocolata ben fosa. Si fa falta més temps ho escalfem amb cura perquè no se'ns cremi la xocolata, en torns de 10-15 segons. Mesclem la xocolata amb els gerds i ens reservem uns pocs per decorar. Aboquem la mescla a un motlle i ho deixem refredar.
Per fer el torró de xocolata negra i fruits secs, desfem la xocolata, seguint el mateix procediment que abans, i després hi mesclem els pistatxos i les nabius. Aboquem al motlle, fiquem la taronja per sobre per decorar i deixem refredar.
Amb el torró de xocolata blanca i arrós inflat fem el mateix. Desfem la xocolata amb la mantega de cacao i ho mesclem amb l'arrós inflat. Aboquem al motlle i ho deixem refredar. Podeu fer-lo a la inversa, amb xocolata negra i arrós inflat normal.
Acabem amb el torró de xocolata i peta-zetas . Desfem les xocolates amb la mantega de cacao, de la mateixa manera que en els torrons anteriors. Barrejem bé amb els peta-zetas.
Tallem el chocotransfer a la mesura del motlle que farem servir i el fiquem a la base, cobrint tota la superfície. Us heu de fixar que la làmina per un cantó és brillant (on només és plàstic) i una part més opaca que és on està imprés el dibuix. Aquesta part opaca és la que ha d'entrar en contacte amb la xocolata, per tant la posarem boca amunt, així al abocar la mescla del torró calenta es calca i queda el dibuix imprés a sobre del torró. Quan el torró s'hagi refredat i endurit, li donem la volta i retirem el plàstic del chocotransfer, i s'haurà quedat el dibuix marcat a la xocolata.


Potser també t'interessa...

2 comentaris:

  1. Quina delícia!! Jo l'any vinent no compro torrons i me'ls faig tots a casa amb receptes com la teva! No m'imaginava que fossin tan fàcils de fer i permetin tanta varietat! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Doncs si, ja ho has vist!! T'animo ja que queden espectaculars!!!

    ResponElimina