VERDURES LLEGUMS I OUS

OUS ARREBOSSATS. Reto Tía Alia

de febrer 24, 2014 Amblesmansalamassa 6 Comments

Un nou Repte de Tia Alia, però aquesta vegada amb més il.lusió que normalment, ja que és un plat que em porta bons records. La meva mare ens preparava aquesta recepta en les ocasions especials i a nosaltres ens encantava, així que al veure-ho no ho vaig dubtar. A més a més és la primera vegada que faig aquesta recepta i ja fa temps que tenia en ment preparar-la, així que el repte m'ha anat que ni pintat!



Recepta Tía Alia:

 

 Ingredients( 3 persones):
 -3 ous +1 per arrebossar
Beixamel
-1 got de llet
-2 cullerades de farina
-1 cullerada margarina
-Sal
-Pebre
Pà ratllat
-8 llesques de pà sec
-1 culleradeta d'orenga
-2 culleradetes de formatge en pols

Començarem fent el pà ratllat. Posarem les llesques de pà sec al forn, a 140º durant uns 20'. Deixarem que es refredi una mica i ho picarem amb un robot de cuina a la mida que ens agradi. Jo ho he deixat una mica gruixut petquè em quedi ben cruixent. Mesclem l'orenga i el formatge i ho reservem.
Per fer la beixamel, escalfem la margarina en una paella, afegim la llet i la farina. No parem de remoure fins que començi a espessar. Salpimentem i seguint removent fins que tingui la textura que volguem. (Jo ho he espessat bastant.)
Fem els ous a la planxa, els posem a una safata i els cobrim amb la beixamel.(No els hem de fer molt, ja que hem de tenir en compte que després ho tornarem a fregir tot i volem que el rovell sigui líquid). Deixem refredar i ho posem a la nevera fins que estigui ben fred.
Passem els ous amb beixamel per l'ou batut, amb cura de no trencar-los, i seguidament els passem pel pà ratllat.
Fregim amb oli ben calent i a disfrutar!.





Potser també t'interessa...

6 comentaris:

  1. Reto superado, qué pinta tienen, te han quedado fenomenal!!1

    un abrazo y feliz dia

    ResponElimina
  2. Vaya pinta tienen, dan ganas de coger pan y empezar a mojar en la yema. La verdad es que se trata de una estupenda receta. Te han quedado buenísimos!!

    Besos,

    ResponElimina
  3. Mmm...!!! Quina bona pinta!!! i ja veig que tens el pa preparat al darrera...no m'estranya, amb aquest rovell al punt!!! un pto

    ResponElimina
  4. Que boniquets et donent ganes de sucar pa.
    Un petó

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies pels vostres comentaris!!!!!!

    ResponElimina