BRIOIXERIA I MASSES

COCA DE SANT JOAN

de juny 26, 2013 Amblesmansalamassa 2 Comments

Per Sant Joan no pot faltar una coca, i més si estàs lluny de casa. Qualsevol ocasió és bona per fer un dolç! Cada any faig una recepta diferent, i aquesta és la millor amb diferència. L'he trobada al blog Jo Cuino. Queda una coca molt esponjosa, gairebé sembla de pastisseria!

 Ingredients:
MASSA MARE
-100grs farina de força
-30grs llevat fresc
-100ml llet tèbia
MASSA COCA
-Massa mare
-350grs farina de força
-120grs sucre
-45ml llet
-2 ous L
-80grs mantega
-Ratlladura de llimona
-1 Cullerada rom
-1 pessic de sal
-1 ous per pintar
-Pinyons
-Fruita confitada
-Sucre humitejat
CREMA
-3 rovells d'ou
-1/2l llet
-125grs sucre
-2 cullerades maicena
-Canyella en branca

Començarem fent la massa mare, dissolent el llevat en la llet. Afegirem la farina i ho barrejarem tot bé. Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar a temperatura ambient, 2 hores, fins que la massa sigui ben activa.
El següent pas és fer la massa de la coca. Barrejem la llet, la sal, la mantega i la ratlladura de llimona. Hi afegim els ous batuts, el sucre i el rom. Remenem bé perquè quedi tot ben lligati mesclem també la farina i la massa mare i ho amassem bé fins a obtenir una massa llisa i elàstica.
Tapem i deixem reposar durant 3/4 hores.
Passat aquest temps, la massa haurà doblat el seu tamany. Ara és el moment de donar forma a la coca amb un corró. Fem una forma ovalada, d'uns 2cm de gruix, ho tapem i ho deixem reposar uns 45' fins que dobli el seu volum.
Fiquem les fruites, la crema i pintem amb ou. Repartim els pinyons i el sucre humitejat (sucre amb gotes d'aigua formant grumolls) per sobre la coca
Per fer la crema, barrejem els rovells amb el sucre. Escalfem la llet amb la branca de canyella i l'anem afegint poc a poc i sense deixar de remenar a la mescla dels rovells. Afegim la maicena i portem a ebullició a foc lent, perquè no s'enganxi ni es cremi. Jo la vaig preparar el dia d'abans perquè així fos més consistent, ideal per la coca.
Fornejem 18' a 180º.



Potser també t'interessa...

2 comentaris:

  1. Jo també faig el mateix, cada any faig una recepta diferent de coca, de tortell de reis,... amb aquesta massa mare t´ha quedat estupenda, quin bon tall!! ens seguim!!! petons,

    ResponElimina
  2. Si, sempre em quedava molt seca, però aquesta vegada...estupenda!!!

    ResponElimina