BRIOIXERIA I MASSES

DOUGNUHTS BY LARA FERRONI

de juny 05, 2014 Clara Amblesmansalamassa 0 Comments

Una nova versió dels donuts, una mica millor que les anteriors, segons el meu criteri. Encara em falta trobar la temperatura adequada al fregir els donuts, m'hauré de fer amb un termòmetre! Tenen un gust boníssim i són molt flonjos.Això si, no descarto seguir probant altres receptes...no es nota que m'agraden, no!

Ingredients (15 donuts):
-400grs farina de força
-22 grs llevat sec instantàni
-240 ml llet tèbia
-50grs sucre
-1/2 culleradeta sal
-1 culleradeta essència vainilla
-55grs margarina
-3 rovells d'ou
Glassa
-150grs sucre glas
-5 cullerades llet
 Ganache xocolata
-100grs xocolata negra
-100ml nata postres

En un bol barrejem 180ml llet, 2 culleradetes de llevat (uns 7'5grs) i 110grs de farina. Ho deixem reposar en un lloc càlid durant 30', fins que afagi vida (li surten bombolletes i s'infla).
Mesclem la resta de la llet i llevat amb els rovells, el sucre, la sal, la vainilla i la massa que hem preparat prèviament. Incorporem la margarina tallada a daus i amassem afegint la resta de la farina. Treballem la massa fins que estigui fina i elàstica.
Tapem amb paper film i deixem reposar 30' fins que dobli el seu volum.
Fiquem la massa a la nevera, mínim una hora i màxim 12.
Extenem la massa amb un corró, amb 1 m de gruix aproximadament i fem els donuts. Aquesta vegada ja tinc un "talladonuts", però si no en teniu podeu utilitzar un got gran i un tap d'ampolla per donar-li forma.
Deixem reposar els donuts uns 40' tapats amb un drap i tot seguit els fregim amb oli de girasol. Volta i volta serà suficient perquè es facin i quedin dorats pels dos cantons. Escòrrem bé en paper de cuina.
Per fer la glassa barrejem el sucre glas amb la llet fins a obtenir una pasta blanca i espesa. Passem els donuts per la glassa i els deixem a una reixeta a refredar.
He fet una ganache de xocolata per banyar alguns donuts, simplement escalfant la nata i desfent la xocolata a dins. Suquem els donuts i ja estan llestos! A llepar-se els dits!

Potser també t'interessa...

0 comentarios: