PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS

BAKLAVA DE XOCOLATA

d’abril 01, 2014 Clara Amblesmansalamassa 0 Comments

Mai havia fet aquest dolç i sempre m'havia cridat l'atenció. El resultat és increïble, m'ha encantat!!!! Us animo a provar-ho perquè a més és bastant senzill de fer. És molt cruixent i amb un gust...mmmm, boníssim! Aquesta recepta la vaig veure al blog de La receta de la felicidad i l'he fet gairebé igual.

Ingredients:
-1/2 paquet pasta phyllo
-125grs mantega fosa freda
-200grs xocolata negra amb fruits secs
-100grs festucs
-100grs nous
-50grs avellanes
Almibar
-250ml aigua
-200grs sucre
-50 ml mel
-Suc mitja llimona

Humitejem amb aigua un drap i envoliquem la pasta de phyllo.
Començarem fent l'almibar, barrejant tots els ingredients en una olla i ho courem a foc lent durant uns 20'. Ho deixem refredar i mentrestant fem la bakvlava.
Piquem la xocolata amb els fruits secs a trossets petits.
Pintem una safata amb mantega i tallem la pasta phyllo de la mesura de la safata que farem servir.
Posem una làmina a la safata i la pintem amb la mantega freda. Pintem una altra làmina amb mantega i la fiquem a sobre, amb el cantó pintat amb mantega cap amunt. Repetim el procediment fins a tenir 8 làmines.
Aboquem la meitat dels fruits secs amb la xocolata i ho repartim bé per sobre.
Tornem a ficar 4 làmines, pintades amb mantega pel cantó de dalt.
Aboquem la resta de la xocolata amb fruits secs i posem una làmina pintada amb mantega pels dos cantons. Afegim 5 capes més amb mantega pel cantó de dalt i finalitzem amb una làmina sense mantega.
Marquem la baklava amb un ganivet abans de fornejar, tallant amb cura fins arribar al farçit. (no tallar-ho fins al final).
Fornejar a 180º 20'+ 25' més tapat amb paper d'alumini perquè no se'ns torri molt.
Deixem reposar 5' i repartim l'almibar fred per sobre.

Potser també t'interessa...

0 comentarios: