POSTRES DE CULLERA

ESCUMA DE MADUIXES AMB MOUSSE DE LLIMONA

de febrer 18, 2014 Amblesmansalamassa 0 Comments

Aquest Nadal m'han regalat un sifó, així que tocava estrenar-lo. No tenia ni idea de per on començar, així que m'he passat una bona estona llegint sobre el seu funcionament i elaboració de receptes.
Primera proba...jo crec que superada! Però encara queden  moooltes proves per fer.
M'ha sortit bastanta quantitat d'escuma, al final ens sortia per les orelles!
En aquesta recepta he utilitzat clares per l'escuma i la mousse també l'he fet amb el sifó.


Ingredients:
Escuma de maduixes (6-8 persones)
-350grs maduixes
-2 clares d'ou (70grs aprox)
-4 cullerades de sucre

Mousse de llimona (4 persones)
-200ml nata postres
-50ml suc llimona
-80grs llet condensada

He començat fent la mousse de llimona, barrejant en un bol la nata, el suc de llimona i la llet condensada. Fiquem tots els ingredients al sifó (el meu és de 0'5L), posem una càrrega d'N2O i la boquilla que farem servir.. Un cop està tota la càrrega a dins del sifó, la retirem i posem el tap. Movem una mica i ja està llest per servir. Omplim els fons del gots amb la mousse i reservem a la nevera.
Ara ens posem amb l'escuma. Un cop netes les maduixes, les batim amb la batidora, juntament amb el sucre. Ho colem tot bé (és important perquè sinó se'ns pots embussar el sifó) i ho mesclem amb les clares, que prèviament haurem batut una mica amb una forquilla. Ho fiquem tot a dins el sifó i posem dues càrregues d'N2O. Ho guardarem a la nevera, en posició horitzontal, fins el moment abans de servir. Està bé deixar reposar els ingredients a dins del sifó 3-4 hores, i servir-ho just abans de consumir-ho. Si ens sobra escuma a dins del sifó, la podem deixar a la nevera d'un dia per l'altre.



Potser també t'interessa...

0 comentarios: