BESCUITS I MAGDALENES
Per variar no tenia ni idea de que éren els "Mojicones", així que he buscat una mica per la blogosfera, i he trobat vàries referències. Sembla que són una espècie de magdalena, una mica més gran i tosca.
Aquest és un d'aquells dolços que et transporta al passat, de gust tradicional, però no per això menys bo. Em recorden molt a les típiques magdalenes de poble, les de tota la vida, amb un gust clàssic i de consistència contundent.
Si voleu veure la resta de propostes, tant les dolçes com les salades, no dubteu en passar-vos per blog anfitrió d'aquest mes.
MOJICONES
Com cada últim dilluns del mes, toca recepta del Reto Tía Alia. Aquesta vegada la proposta ve de la mà del blog Manzana&Canela, i proposa fer bacallà o mojicones.Per variar no tenia ni idea de que éren els "Mojicones", així que he buscat una mica per la blogosfera, i he trobat vàries referències. Sembla que són una espècie de magdalena, una mica més gran i tosca.
Aquest és un d'aquells dolços que et transporta al passat, de gust tradicional, però no per això menys bo. Em recorden molt a les típiques magdalenes de poble, les de tota la vida, amb un gust clàssic i de consistència contundent.
Si voleu veure la resta de propostes, tant les dolçes com les salades, no dubteu en passar-vos per blog anfitrió d'aquest mes.
Ingredients (6 unitats):
- 2 ous+ 1 rovell
-50grs Farina
-50grs Maizena
-100grs Sucre
-30grs Mantega
-1/2 Cdta llevat químic
-Ratlladura 1/2 llimona
-1 Cdta canyella
-Sucre glas
Separem les clares dels rovells i batim per una banda les clares a punt de neu, i per una altra, els rovells amb el sucre.
Afegim la mantega fosa als rovells i mesclem enèrgicament. Incorporem aquesta mescla a les clares i ho barrejem amb cura, fent moviments envolvents amb una espàtula.
Agreguem la ratlladura de llimona i la canyella.
Tamitzem la farina, amb la maizena i el llevat i la anem mesclant poc a poc amb l'altre massa.
Untem els motlles amb mantega i els omplim 2/3 parts de la seva capacitat.
Coem al forn durant 18-20' a 180º.
Traiem del motlle, deixem refredar i espolvorejem amb sucre glas.
Que buena pinta tienen, me encanta!!!
ResponEliminaGracias!!! Estaban de muerte....
EliminaAdemas de bonitos, se ven esponjosos y el toque del azúcar... deliciosos
ResponEliminaMuchas gracias Maite!!! Sin duda un dulce sencilo pero sabroso.
EliminaAquestes pastes tradicionals són les millors... contundents i delicioses!
ResponEliminaMarta
Gràcies Marta!!! Per llepar-se els dits!
EliminaJo tampoc coneixia els mojicones... però m'apunto a les postres tradicionals, i més amb aquesta pintassa! un petó!
ResponEliminaDoncs si...com diuen per aquí..el saber no ocupa lugar!!!
Elimina