BRIOIXERIA I MASSES

DONUTS. Versió millorada

de juny 18, 2013 Amblesmansalamassa 0 Comments

He tornat a fer donuts, però ara he seguit una recepta del blog Sweet&Sour i he de dir que m'han quedat millor que l'altra vegada! Queden molt flonjos i amb un gust molt bo.

Ingredients (15 unitats):
PER L'ESPONJA
-110grs farina de força
-3 grs llevat sec instantani
-110grs llet aromatitzada amb taronja
PER LA MASSA FINAL
-280grs farina de força
-140ml llet
-Pell d'una taronja
-1 ou (talla L)
-50grs sucre
-50grs mantega a punt de pomada
-1 pessic de sal
PER LA GLASSA DE SUCRE
-150grs sucre glas
-4 cullerades llet
-1 cullereta extracte de vainilla
-100grs xocolata negra

Començarem preparant la llet aromatitzada, posant a escalfar 260ml de llet (10ml de més pel tema de l'evaporació), amb la pell de taronja. Quan bulli ho retirem del foc i ho tapem perquè infusioni i es refredi una mica.
Quan la llet s'hagi refredat una mica (que no superi mai els 35º) la colem i la reservem.
Per fer el preferment o esponja, barrejem la farina amb el llevat, i anem afegint la llet poc a poc fins a obtenir una massa homogènia. Tapem i deixem a temperatura ambient aproximadament 1 hora, fins que la massa estigui plena de bombolles.
Amb el preferment ben actiu ja podem començar a fer la massa final. En un bol gran barrejem la farina, el sucre i la sal. Fem un forat al mig i afegim la llet, l'ou i el preferment. Barrejem bé tots els ingredients i passem la massa a una superfície enfarinada per treballar-la bé amb les mans. Qaun portem uns 5' treballant la massa li afegim la mantega a trossets ben petits i seguim amassant fins que la massa hagi absorbit tota la mantega. Amassem 5' més fins a obtenir una massa llisa i sedosa que no s'enganxi a les mans.
Cobrim la massa i la deixem reposar a temperatura ambient fins que dobli el seu volum. Aquest procès trigarà unes 3 o 4 hores.
Ara és hora de fer els donuts. Estirem la massa i fem una planxa d'1 cm de gruix. Tallem els donuts, amb un tallador de donuts o com puguem (Jo he utilitzat un got de sidra i un tap d'ampolla d'aigua) i els fiquem en una safata coberta amb paper de forn. Tapem els donuts i els fiquem dins el forn a uns 30º (amb el forn apagat, només calent) uns 40' fins que hagin doblat el seu volum.
Les boletes interior les podem fregir o les podem fer servir per fer més donuts, com volgueu.
Escalfem oli de girasol en una paella ben fonda i fregim els donuts, per una banda i per l'altra fins que siguin doradets. La temperatura de l'oli ha de ser d'uns 160º, però jo no tinc termòmetre així que ho he fet a ull...
Sequem amb paper absorbent i deixem refredar.
Mentrestant preparem la glassa, barrejant el sucre amb la llet obtenint una massa densa. Afegim llavors la vainilla evitant que ens quedi una barreja molt líquida.
Quan els donuts siguin freds, els banyem amb la glassa i els deixem secar i escòrrer.
Jo també he desfet una mica de xocolata al microones i alguns els he banyat amb xocolata, a més a més de la glassa.





Potser també t'interessa...

0 comentarios: