PASTISSOS i ALTRES DOLÇOS

ROSTES DE SANTA TERESA CARAMEL.LITZADES o TORRIJAS

de març 26, 2015 Amblesmansalamassa 10 Comments

Curiosament he descobert aquest dolç aquí a Andalusia. Quan vivia a Catalunya n'havia sentit parlar, però mai les havia tastat, ja que a casa mai se'n han fet.
Aquí al Sud són molt típiques per Setmana Santa, encara que molta gent les menja també durant la resta de l'any, però li diuen Torrijas. A l'inici del blog vaig fer-ne unes però les fotos fan por...així que les he tornat a fer, però una mica diferents.
Aquestes rostes no són fregides, sinó que estan embolcallades per una capa de caramel, que li dóna un toc cruixent, però alhora són cremoses i molt gustoses.


 Ingredients (8 unitats):
-8 Llesques de pà sec
-1 Got i mig de Llet
-1 ou
-1 Cullerada essència vainilla
-1 Cullerada mantega
-6 Cullerades de sucre

Començarem tallant el pà. N'he fet servir un de llesques molts grans, que sembla pà de motlle. 
Tallem les vores i ens quedem amb quadrats de molla, d'uns dos centímetres de gruix. Deixem el pà destapat tota la nit perquè es ressequi.
Batim l'ou i el mesclem amb la llet i la vainilla. Mullem el pà per les dues bandes fins que estigui ben impregnat i reservem.
En una paella posem la mantega amb el sucre i escalfem a foc fluix fins que es començi a fer el caramel. Quan començi a agafar un to daurat afegim els trossos de pà i deixem que es caramel.litzin.
Li dónem la volta amb cura, amb l'ajuda d'una espàtula i caramel.litzem l'altra banda.
Treure de la paella i servir ràpidament, ja que quan el caramel es refreda s'ens poden quedar les rostes enganxades a la paella i es poden trencar al treure-les.




Potser també t'interessa...

10 comentaris:

  1. Hola Clara! gràcies per deixar un comentari al meu blog, així t'he conegut ;). Aquestes rostes amb el caramel fan una pinta tremenda, jo tinc pendent fer-ne demà per participar al memòries, sempre a l'últim moment! un petó! Eva - cuinantentrellibres

    ResponElimina
  2. el toc caramelitzat ha de ser la bomba Clara!!!! T'han quedat molt maques. Gràcies per participar a memòries. Petonets

    ResponElimina
  3. Clara!! Que bé haver arribat fins aquí!! Merci per venir fins al meu bloc :) I vaja entrada que em trobo!! Genials les 'torrijas'!! A mi em passa com a tu: no les he tastat mai!!!! Aquests dies n'estic veient tantes receptes que sembla inevitable posar-s'hi! :) Amb el caramel han de ser MOLT bones!!
    Bona Setmana Santa!
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Jo no les he tastades mai però veient aquest color dauradet m'entra una gana! A més deuen quedar un xic cruixents, no? Una delícia! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Si,queden cruixents per fora i ben sucoses per dins. Una recepta ben fàcil i que serveix per aprofitar el pà sec.

    ResponElimina
  6. El toc del caramel deu quedar molt original i molt bo... Bona idea!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Li dóna un toc cruixent d'allò més bo. Una manera diferent de fer-les.

      Elimina